Ամսագիր.am
Image default
Խոհանոց

Հավի կրծքամիսով պիցցա

Բաղադրությունը. խմորի համար.
250գր. ալյուր,
25գր. “ՀԱՑԹՈՒԽ” խմորիչ,
1 բաժակ կաթ,
2 ձու,
1 ճ.գդ. շաքարավազ,
1/2 թեյի գդալ աղ,
3 ճաշի գդալ բուսական յուղ:

լցոնի համար.

300 գր. հավի կրծքամիս, 2 հատ լոլիկ, 10-12 հատ առանց կորիզի ձիթապտուղ, 2 գլուխ սոխ, 4 ճաշի գդալ մայոնեզ, սև աղացած պղպեղ, աղ` ըստ ճաշակի:

Պատրաստման եղանակը.

Պատրաստել խմորիչով խմոր և դնել յուղած տապակի վրա: Հավի կրծքամիսը փոքր մասերի բաժանել, սոխը կլոր կտրատել, խառնել ձիթապտուղները և լցնել խմորի վրա:
Լոլիկը մաքրել կեղևից, տրորել, մինչ համասեռ զանգված դառնալը: Ըստ ճաշակի աղ և պղպեղ ցանել և լցնել հավի մսի վրա: Վրան մայոնեզ լցնել և զարդարել մնացած ձիթապտուղներով:
Ջեռոցում պատրաստել 20-30 րոպե:

loading...

Կարդացեք նաև

Խնձորով վինեգրեդ

Շոկոլադե տորթ

Սուսի Միսակյան

Ապխտած Վիտչինայով Ռուլետ